top of page

טיפול קלינאית תקשורת לילדים 

מתי אפשר להתחיל בטיפול של קלינאית תקשורת? 

היכולת לדבר ולתקשר, להביע רצונות וכוונות היא צורך בסיסי של הילדים. יכולות אלו מתחילות להתפתח מאוד מוקדם, בשנה הראשונה לחיים, וממשיכות להשתכלל ולהתפתח ככל שהילד גדל. 
כשיש חשש שיכולות השפה, הדיבור או התקשורת של הילד אינן מתפתחות כמצופה לגילו, מומלץ לפנות בהקדם לאבחון ולטיפול של קלינאית תקשורת. 
חשוב לדעת כי התערבות טיפולית מוקדמת נמצאה כיעילה במיוחד, ויכולה למנוע תסכול של הילד או קשיים נלווים נוספים שעלולים להתפתח בעקבות הקושי הראשוני. 

מה עושים בטיפול של קלינאית תקשורת?


הטיפול בגילאים הצעירים מתבצע באווירה משחקית ומהנה, מטרות הטיפול שנבחרו לכל ילד משולבות לתוך הפעילויות והמשחקים שמעניינים אותו. 
למשל, עם כ', בת 3:6 עבדנו על שימוש במשפטים מלאים תוך כדי משחק בבית בובות.
עם ש', בן 7 הכנו משחק זכרון של זיבלונים ותוך כדי תרגלנו את מובנות הדיבור שלו. 
א' בן השנתיים אהב מאוד לצייר ולקשקש, וכך התקדם בהפקה של קולות ומילים. 
ההנאה של הילדים מעלה את המוטיבציה שלהם ואת ההשתתפות, וכך הטיפול יעיל יותר. 


אני רואה בכם ההורים, שותפים מלאים לתהליך הטיפולי. לאחר כמה פגישות טיפול עם הילד והוריו, אני מקיימת שיחת הורים, שבה אפשר לדבר בנחת על היכולות של הילד ועל מה אנחנו מתכננים להשיג בטיפול. בנוסף, בכל מפגש מדברים על היישום בבית וכיצד מעבירים את היכולות שנרכשו גם לסביבת הבית והגן. 

האני מאמין הטיפולי שלי: 

אני מאמינה שכל ילד הוא יחיד ומיוחד. לכן לכל ילד נקבעות מטרות טיפול אישיות, בהתאם ליכולות ולקשיים שלו. אין גישה או שיטה אחת שיכולה להתאים באופן גורף לכל הילדים, ולכן גם הגישה הטיפולית מותאמת לכל ילד באופן אישי להשגת תוצאות מירביות. 

 

למידע בשפה הרוסית 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

מה תפקיד ההורים בטיפול של קלינאית תקשורת?

bottom of page